Aankoopbegeleiding

Kans gemist wanneer u geen professionele aankoop makelaar van Finesse in de arm neemt om u te begeleiden bij de aankoop van uw nieuwe woning, en u te behoeden voor een eventueel verborgen gebrek.


Duidelijke afspraken maken.

Wellicht hebt u de afgelopen tijd al eens op de website Funda of in de krant naar interessante woningen gekeken. En waarschijnlijk weet u ook al wat voor soort woning u zoekt. Toch blijven er dan nog veel vragen onbeantwoord. Is dat droomhuis wel haalbaar? Is kopen voor u interessant? Hebt u overwaarde op uw huidige woning? Uw NVM Finesse Wonen-makelaar geeft u graag een gedegen advies, afgestemd op uw persoonlijke situatie.


Een geschikte woning zoeken

Als de uitgangspunten duidelijk zijn, kan het zoeken beginnen. Finesse is aangesloten op het op het meest geavanceerde netwerk waarin alle woningen geregistreerd staan die via een Finesse makelaar worden aangeboden. Dankzij dit uitgebreide netwerk en de toegang die wij hebben tot tal van informatiebronnen, weten wij of er een woning te koop staat die aan uw woonwensen voldoet.


De bezichtigingen begeleiden

Ziet u een woning die u aanspreekt, dan maken wij voor u een afspraak voor een bezichtiging. Wij zullen u daarbij bovendien begeleiden. Als NVM-makelaar let hij dan vooral op het onderhoud van de woning en eventuele gebreken. U kunt erop vertrouwen dat de makelaars van de NVM Finesse beschikken over gedegen kennis en ervaring. De bij de NVM aangesloten makelaars moeten namelijk jaarlijks hun kennis op peil houden door het volgen van verplichte opleidingen.


Extra onderzoek & bouwkundige inspectie

Als tijdens de bezichtiging blijkt dat er sprake is van achterstallig onderhoud, licht uw NVM Finesse makelaar u hierover in. Hij geeft ook een indicatie van de bijbehorende kosten. Bij twijfel zal hij u aanraden een bouwkundig specialist in te schakelen als u serieus overweegt de woning te kopen.

Ook kan uw Finesse makelaar zelf aanvullend onderzoek doen. Bijvoorbeeld door het checken van bestemmingsplannen, milieuaspecten en andere gegevens in het register van het Kadaster, bij Verenigingen van Eigenaars, gemeente en provincie. Voor u als particulier vergt dit behoorlijk wat speurwerk, maar voor een NVM Finesse makelaar, die eenvoudig toegang heeft tot de diverse informatiebronnen, is het een kwestie van routine.


De onderhandelingen voeren

Uw NVM-makelaar start namens u de onderhandelingen en brengt een bod uit voorzien van eventueel ontbindende voorwaarden. Als taxateur heeft uw Finesse makelaar veel ervaring met het bepalen van de juiste prijs van een woning. In het NVM-netwerk kan hij bovendien rechtstreeks zien wat de marktwaarde is van woningen in de omgeving en kan hij informatie opvragen over onder meer bestemmingsplannen, bouwbesluiten, parkeerinformatie of vervuilde bouwgrond. Allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op de koopprijs.


De ondertekening van de koopakte

Wanneer de onderhandelingen succesvol zijn verlopen, stelt de verkopende partij een koopovereenkomst op waarin de gemaakte afspraken schriftelijk worden bevestigd en de eventuele ontbindende voorwaarden worden opgenomen. Uw eigen NVM-makelaar controleert de koopovereenkomst of -akte vervolgens op juistheid.

Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. U ontvangt dan een afschrift van de akte. Vanaf dat moment hebt u nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin u alsnog van de aankoop kunt afzien.


Uw huis financieren

Ook voor de financiering van uw woning kunt u terecht bij uw makelaar van de Finesse. Doorgaans bent u dan aangewezen op een hypotheek. Aan de hand van de koopsom, eventuele verbouwplannen, uw eventuele eigen geld (overwaarde vorige woning) en de zogenaamde kosten koper (de kosten van de kadastrale inschrijving, overdrachtsbelasting en uw notariskosten voor het transport), kan hij precies vaststellen welk bedrag u aan hypotheek nodig hebt. Bovendien kan hij u adviseren over de hypotheek die het beste bij uw situatie aansluit.


Het uitvoeren van de taxatie

Ook als u een taxatie nodig hebt, kunt u vertrouwen op de kennis en ervaring van een van de makelaars van de NVM. Een taxatie kan nodig zijn in verband met het aanvragen van een hypotheek, een boedelscheiding, het bepalen van de huurwaarde of voor een opgave aan de belastingdienst. Diverse geldverstrekkers zoals banken en verzekeringsmaatschappijen accepteren niet zomaar elke taxatie maar hanteren strikte regels. NVM-leden hanteren bij taxaties het model NVM-taxatierapport dat door alle geldverstrekkende instellingen wordt erkend. Bij elk NVM-kantoor vindt u overigens een makelaar/taxateur die is ingeschreven in het register van de Stichting VastgoedCert, een branchebreed platform dat zich bezighoudt met het certificeren en registreren van de (technische) vakbekwaamheid van makelaars en taxateurs in onroerende zaken.


Afhandeling bij de notaris

Een makelaar van de Finesse begeleidt u bij alle juridische en financiële zaken die nodig zijn voorafgaand aan de ondertekening van de akte van levering bij de notaris. Voordat u naar de notaris gaat, hebt u als koper het recht de woning te inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat is achtergelaten. Uw Finesse makelaar begeleidt deze inspectie en kan, indien u dat wenst, voor u de meterstanden opnemen en assisteren bij de verhuizing van de nutsvoorzieningen regelen. Daarna gaat u met uw makelaar naar de notaris. U bent namelijk pas officieel eigenaar van de woning als u de akte van levering bij de notaris hebt ondertekend en deze is ingeschreven in de openbare registers bij het Kadaster.

Overige diensten

Bij Finesse makelaars kunt u naast de diensten die komen kijken bij de aankoop van uw woning, ook terecht voor andere diensten. Bijvoorbeeld voor het afsluiten van een hypotheek of energiecontracten, begeleiding bij de verkoop van uw huidige woning en het uitvoeren van een taxatie of huren van uw nieuwe woning. Uw Finesse makelaar kan u alles vertellen over de mogelijkheden.

Contact

*
*
*
*

Lees onze voorwaarden: Cookies en Privacy